Historien om Dirty Jutland / The dirty Jutland Story

Tilbage i efteråret 2015 spurgte min ven Peter Nejsig mig, om jeg ikke ville med ud på vestkysten og afprøve en rute, som han mente kunne lægge grunden til et fedt event. Han havde set hvordan jeg havde succes med motionscykelløbet Ronde van Borum og mente jeg var den perfekte person til at føre hans idé ud i livet. 

//

Peters inspiration var det amerikanske gravelcykelløb, Dirty Kanza, der nu har skiftet navn til Unbound Gravel, et unsupported gravel-løb på 300km. Ruten Peter havde fundet gik fra Klitmøller til Skagen, og var / er, helt afsindigt flot, magisk faktisk. 

//

Da vi nåede til Skagen efter at have cyklet turen, var jeg 100% overbevist, det var én af de flotteste oplevelser jeg nogensinde havde haft på cykel i Danmark, og det var en oplevelse jeg gerne ville give videre til andre. Herfra gik jeg direkte hjem og skabte hele skabelonen til løbet. Grafisk præsentation, logo, hjemmeside, depoter, returtransport, målzone, startsteder, partnere på ruten, sponsorer og alt det der jazz. 

//

Jeg får cyklet ruten når jeg tester den inden løbet, og derfor er jeg kun lidt misundelig, når jeg ser de glade deltagere trille i mål hvert år, men den overskyggende følelse er glæde. Glæde over hvert år at dele den fantastiske oplevelse, det er at cykle Dirty Jutland. 

Uggi Kaldan / Grundlægger, Dirty Jutland. 


Dirty Jutland 2018 Grus Cykelløb Oplevelse

Den første testtur i november 2015

Hvorfor er en lang tur på grus så fedt?

I 2018 deltog jeg i Land Run 100 i USA, der siden har skiftet navn til The Mid South. Det blev en meget inspirerende tur, hvor løbets grundlægger formåede at sætte ord på, hvorfor en lang, hård, tur på cyklen, i smukke landskaber, er så dragende. 

#Unlearnpavement – It´s real! #Westcoastgravel

Land Run 100 – 2018 – Story from Brett Rostykus on Vimeo.

2020 © Dirty Jutland | Tel:. +45 23 49 19 39 | info@dirtyjutland.com